Anne-Marie Valton

Galleri St. Helene v/Anne-Marie Valton

Ikonmaleri har været en vigtig del af mit liv siden 2003.

Jeg har udvalgt mig de aller dygtigste ikonmalere jeg har kunnet finde, til at undervise mig.  Først et ophold på Nya Valamo klostret i Finland, (Alexander Wikstrøm), så til Aidan Hart i Shrewsbury, til Theodoros Papadopoulos i Larissa, Grækenland og i Bulgarien Radoslav Hristov i Sofia, og senest George Kordis fra Athen.
Jeg har undervist i ikonmaling siden 2005. I januar 2016 åbnet jeg mit eget galleri og atelier i Tisvildeleje.
Mine ikoner hænger bl.a. i Dragsmark Kirke i Uddevalla, Sverige, Glyvra Kirke på Færøerne, Grønnevang kirke i Danmark og Den Danske Ambassade i Kiev.

Jeg har udstillet i Galleri Wenda, i Halden, Frivillighedshuset Græsted, Dragsmark Kirke, Uddevalla, Ramløse Sognelænge, Vejby kirke og  Frederiksborg Slotskirke og jeg er medlem af den censurerede  ”Kunstrunden” i nordsjælland.

For mig er ikonmaling en påmindelse om at der intet er at frygte.  Under arbejdet med en ikon kommer jeg i kontakt med den spirituelle side af mig selv og af livet  og  der åbnes for forbindelsen til f.eks. Kristus og Jomfru Maria.
Ikonen minder mig om Guds kærlighed til os alle, uden begrænsninger – altid, og det er en fantastisk hjælp at have i tider der kan synes svære.

Galleri St. Helene v/Anne-Marie Valton
Aspevej 8
3220 Tisvildeleje
hjemmeside: www.ikonmaling.dk
e-mail: am@valton.dk
tlf. 40106630

Printbart cv

Comments are closed